
Hjärtliga våfflor med gravlax (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 191

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1909 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 13%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas våfflor > Äts ej
Våffeljärn > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Tillaga våfflor enligt separat recept (länk nedan). Klassiska våfflor med jäst rekommenderas. Tilläggstid en timme.
- Dela våfflorna i hjärtan.
- Dela laxen i portionsbitar. Skala och finhacka rödlök. Skala och kärna ur avokado och skär tunna skivor.
- Fördela lax, rödlök och avokado på våfflorna. Lägg på en klick crème fraiche. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Garnera med oliver.
Kockens kommentar
Våfflor tillagade med jäst är frasiga även efter att de kallnat, men tar längre tid att tillaga än bakpulvervåfflor. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.