Hjärtliga våfflor med gravlax (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal hjärtan: 10

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hjärtliga våfflor med gravlax (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 191

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1909 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 13%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 80 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Tillaga våfflor enligt separat recept (länk nedan). Klassiska våfflor med jäst rekommenderas. Tilläggstid en timme.
  2. Dela våfflorna i hjärtan.
  3. Dela laxen i portionsbitar. Skala och finhacka rödlök. Skala och kärna ur avokado och skär tunna skivor.
  4. Fördela lax, rödlök och avokado på våfflorna. Lägg på en klick crème fraiche. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Garnera med oliver.

Kockens kommentar

Våfflor tillagade med jäst är frasiga även efter att de kallnat, men tar längre tid att tillaga än bakpulvervåfflor. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.

Recept våfflor

Klassiska våfflor med jäst

Klassiska våfflor med bakpulver

Äggvåfflor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem