
Klassiska våfflor med bakpulver
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 270

Kcal / portion: 389

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3116 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 18%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Smet: Smält matfett försiktigt, låt det inte koka. Låt svalna. Snabbkyl inte hett smör.
- Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt hälften av mjölken under omröring till en jämn smet. Rör ner resten av mjölken och matfettet.
- Låt smeten vila en stund i kylskåp, gärna 30 minuter eller mer.
- Tillbehör: Vispa grädde.
- Grädda: Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med matfett första gången. Vispa upp smeten mellan omgångarna.
- Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun i 3-5 minuter. Undvik att öppna locket i förtid. Ta tid vad som behövs per våffla.
- Lägg över på galler, ej på varandra.
- Servera våfflorna nygräddade. Pudra gärna med lite florsocker. Servera med grädde och sylt.
Kockens kommentar
Bakpulvervåfflor måste ätas nygräddade, de blir mjuka efter en stund. Används jäst i stället för bakpulver blir våfflorna hållbarare och kan ätas kalla. Se recept via länk nedan > Klassiska våfflor med jäst. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.