
Frasvåfflor med rom, crème fraîche och rödlök (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 126

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2520 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Skala och hacka lök. Lägg upp lök, crème fraîche och löjrom i skålar.
- Tillaga våfflor enligt separat recept. Se nedan.
- Servera våfflorna nygräddade och låt gästerna själva ta för sig av pålägget.
Kockens kommentar
Man kan välja att laga våfflor med bakpulver, jäst eller grädde. Ett alternativ är att tillaga potatisvåfflor, vilka smakmässigt liknar rårakor (som också passar som förrätt med löjrom, lök och surgrädde). Se recept enligt länk nedan. Våfflor med gäst är krispiga även när de kallnat. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)