
Potatisvåfflor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 474

GBR (GI) / port: 11
Recept: 1895 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 12%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas våfflor > Äts ej
Våffeljärn > 1.0 styck Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Smet: Smält smöret försiktig, får ej koka. Låt svalna, snabbkyl inte.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt hälften av mjölken och rör ihop.
- Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet.
- Finriv potatisen. Pressa ur vatten om potatisen är råriven. blanda med smeten. Låt gärna stå och dra en stund.
- Tillbehör: Förbered eventuella tillbehör.
- Grädda våfflorna i smörat våffeljärn i 3-5 minuter. Undvik att lyfta på locket i förtid, ta tid på lämplig tid.
- Lägg att svalna på galler, ej på varandra.
- Serveras nygräddade.
Kockens kommentar
Potatisvåfflor serveras som enklare måltid eller förrätt. Tillbehör kan vara räkor eller löjrom med hackad lök och gräddfil. Eller varför inte med gubbröra som på bilden? Se Hembakningsrådet recept > klicka på länken under bilden. Kan också serveras modell raggmunk med stekt fläsk och lingon. Som efterrätt med sylt och grädde. I stället för råriven potatis kan man använda kall kokt potatis som riv eller mosas. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor. Där finns också film på receptet.Passar till
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)