Våfflor med räkor och tångkaviar (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal hjärtan: 40

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Våfflor med räkor och tångkaviar (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 231

Kcal / portion: 101

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4040 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 44 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Tillaga våfflor enligt separat recept. Klassiska våfflor med jäst rekommenderas. Tilläggstid en timme.
  2. Dela våfflorna i hjärtan.
  3. Skala räkor.
  4. Blanda crème fraiche med kaviar.
  5. Lägg en klick romröra på varje hjärta. Toppa med räkor. Garnera med dill.

Kockens kommentar

Våfflor tillagade med jäst (länk nedan) är frasiga även efter att de kallnat, men tar längre tid att tillaga än bakpulvervåfflor. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.

Tillhörande recept

Klassiska våfflor med jäst

Klassiska väfflor med bakpulver

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem