
Grillad grönpepparlax i bit med crèmoli
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 938

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3752 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 19%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisk och övriga tillbehör ur kylen. Grillvaror bör vara rumstempererad.
- Cremoli: Blanda aioli med crème fraiche.
- Koka potatis eller förbered andra tillbehör till maten.
- Pensla laxfiléerna med lite matolja. Krossa koriander och grönpeppar i mortel. Strö kryddorna på laxens köttsida.
- Lägg fisken med skinnsida nedåt. Grilla fisken med stängt grillock på indirekt värme i cirka 10 minuter till fin färg och så att den blir genomstekt, men inte mer. Vänd inte fisken.
Kockens kommentar
Variera kryddningen enligt egen smak. I stället för torkad grönpeppar kan man använda inlagd grönpeppar, som oftast finns att köpa i handeln.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)