
Grillade skivade rotfrukter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 48

Kcal / portion: 35

GBR (GI) / port: 4
Recept: 139 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om utegrillning > Äts ej
Så grillas rotfrukter > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min + 20 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Om rotsakerna förkokas 5-10 minuter får man mjukare konsistens, det går fortare att grilla och risken att få för råa eller svartbrända varor minskar. Låt kokta varor svalna innan grillning.
- Tvätta/borsta rotsakerna rena. Skiva. Ju tunnare, desto snabbare går de att grilla. Pensla dem med matolja.
- Grilla i 1-10 minuter på var sida, beroende på skivornas tjocklek och slag av rotfrukt, dvs tills de fått fin färg och blivit lätt mjuka.
- Ta av från grillen. Salta/krydda lätt.
Kockens kommentar
I stort sett kan alla rotfrukter grillas skivade. Vi rekommenderar skivat om rågrillat för att det går snabbt och enkelt. Hela eller större bitar av rotsaker kan grillas, men bör förkokas innan. Läs mer i Kockskolan > Så grillas rotfrukter (länk under ingredienslistan).
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)