
Grillbakad bakpotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 238

GBR (GI) / port: 30
Recept: 953 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (3 tim )
- Sätt på grillen. Välj jämnstora potatisar så blir de klara samtidigt. Borsta och skölj potatisen, skala den inte. Picka små hål med en gaffel (opickade kan explodera).
- Lägg potatisen i god tid på grillen. Det tar 3-4 timmar. Känn med sticka om den är klar. Det skall vara mjukt rakt igenom.
- Skär upp den färdiga potatisen och tillsätt en klick smör, aromsmör e.d. Strö flingsalt över och gärna lite hackat kryddgrönt.
Kockens kommentar
Det tar upp till 4 timmar, ibland ännu längre, att grilla bakpotatis. Potatisen på bilden vägde drygt 300 gram (normalstor bakpotatis) och det tog 3 timmar att baka den i en grill med lock. Har man öppen grill tar det längre tid, i synnerhet om det blåser. Inbakas i folie tar också längre tid. Ett bra sätt att förkorta baktiden är att antingen förkoka potatisen eller att förmicra. En variant är att välja sötpotatis i stället, som tar en tredjedel så lång tid att baka. Läs mer i Kockskolan > Så grillas rotfrukter.