
Grillad grönsaksblandning
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 14

Kcal / portion: 10

GBR (GI) / port: 0
Recept: 42 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så grillas grönsaker > Äts ej
Grillform > Äts ej
Om utegrillning > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Ansa och skiva/tärna grönsakerna. Vänd grönsakerna i lite neutral matolja.
- Lägg på grillen helst i en grönsakshållare som på bilden. Rör om/vänd då och då. Salta och krydda efter egen smak.
- Grilltid i grönsakshållare 20-30 minuter. Direkt på grillbädden går det betydligt fortare.
Kockens kommentar
Grönsakshållare är nästintill nödvändigt när man grillar mindre grönsaksbitar, för att undvika att de ramlar ner genom gallret och för att få en jämn fin temperatur på varorna. Alternativt grillar man i folie eller större bitar av olika grönsaker var för sig.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)