
Grillade grönsaker, grillad svamp
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 14

Kcal / portion: 10

GBR (GI) / port: 0
Recept: 42 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om utegrillning > Äts ej
Så grillas grönsaker > Äts ej
Så lagas svamp > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Ansa och dela grönsakerna i större bitar.
Pensla grönsakerna med neutral matolja. - Lägg på grillen 1-10 minuter tills de fått fin färg. Salta och krydda efter egen smak. Ju större bitar, desto längre grilltid. Grönsaksfrukter som tomater och aubergine liksom svamp, tar längre tid att grilla än andra grönsaker.
Tips: Förvärm till exempel halva tomater liggande på aluminiumfolie.
Kockens kommentar
Nästan alla grönsaker går att grilla och det går oftast snabbt. Det är bara att prova sig fram.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)