Panerade stekta grisfötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Panerade stekta grisfötter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grisfötter kokta

4.0 

styck

Vetemjöl

2.0 

msk

Ägg

2.0 

styck

Ströbröd

7.0 

msk

Smör normalsaltat

50.0 

gram

 

Grönkål:

 

Grönkål fryst

200.0 

gram

Ättikssprit 12%

1.0 

tsk

Strösocker

2.0 

tsk

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Rödbetor inlagda

4.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Kilkenny

Ljus medium ale
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2683 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 12%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 333 gram)

Ingredienser

Visa:

Grisfötter kokta 4.0 styck 62%

Vetemjöl 2.0 msk 2%

Ägg 2.0 styck 5%

Ströbröd 7.0 msk 9%

Smör normalsaltat 50.0 gram 14%

 

Grönkål:

Grönkål fryst 200.0 gram 2%

Ättikssprit 12% 1.0 tsk 0%

Strösocker 2.0 tsk 1%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Rödbetor inlagda 4.0 dl 4%

Tillagning (20 min )

  1. Häll vetemjöl med lite salt på en tallrik och ströbröd på en annan tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik.

  2. Vänd grisfötterna först i vetemjöl, doppa dem sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt paneringen torka en stund.

  3. Värm grönkål och smaksätt med lite ättika, salt och socker.

  4. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna på medelvärme tills smöret börjar fräsa. Stek grisfötterna runt om, tills paneringen fått en fin gyllenbrun färg. Passa så att inte värmen är för hög, för att inte hårdbränna paneringen. 

Kockens kommentar

Grisfötter aladåb (i gelé) är klassisk mat bl.a. på julbordet. Överblivna grisfötter paneras och steks med fördel någon av mellandagarna.

PASSAR TILL

Grönkål

Stekt potatis

Fler recept inom Kötträtter till jul

Liknande recept som Panerade stekta grisfötter