Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 331

Kcal / portion: 268

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4563 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 30%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Lever nöt el. svin 600.0 gram 14%
Späck 200.0 gram 33%
Gul lök 1.0 styck 1%
Ägg 2.0 styck 3%
Ansjovisfilé konserv 4.0 styck 1%
Grönpeppar torkad 0.5 tsk 0%
Kryddpeppar 0.5 tsk 0%
Ingefära 1.0 tsk 0%
Kryddnejlika 1.0 tsk 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 4%
Vetemjöl 2.0 msk 1%
Vispgrädde 2.5 dl 20%
Bacon 2.0 förp. 21%
Tillbehör:
Cornichon konserv 10.0 styck 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 55 min + 8 tim )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skala och hacka löken. Hetta upp lite matfett i en stekpanna och fräs löken mjuk på medelvärme i några minuter.
- Mixa lever, späck och lök i en matberedare tills en jämn smet. Blanda ägg, ansjovis och kryddor till en smet i en bunke. Blanda ner leversmeten i äggsmeten.
- Smält smör och vispa ner mjölet. Tillsätt grädden och låt koka upp under vispning. Blanda i gräddsåsen i pastejsmeten. Rör ihop.
- Klä en avlång bröd-/pastejform med baconskivor. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i 1½ timme. Låt pastejen kallna och ställ den sedan i kylen över natten innan servering.
Kockens kommentar
Ger en tjock skiva per portion.
Fler recept inom Kötträtter till jul
Liknande recept som Dansk leverpastej
-
Griljerad kokt julskinka utan ben
Tid: 3 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Köttbullar (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saftigaste julskinkan
Tid: 24 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Magnus griljering
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Apelsingriljering
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Örtgriljering
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkgriljering med äpple och ingefära
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dopp i grytan
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan