Dryck till kalvköttsrätt med sälta
Salta kalvköttsrätter är som regel lätt salta och gränsen mot neutrala rätter är hårfin. Sältan framkommer ofta om maten steks eller om tillbehören är salta. Dessa rätter är vanligtvis inte heller mycket kraftfulla, utan snarare "medel".
3 matchande recept inom kalvköttsrätt med sälta
-
Torrt smakrikt vitt vin
97 kr, Nr 6538
-
Mjukt rött vin
219 kr, Nr 72360 Box BS
-
Kryddigt rött vin
95 kr, Nr 6792
-
Ljus medium lager
11 kr, Nr 1433
-
Pisnertyp
15 kr, Nr 1679
Vin till kraftfull kalvköttsrätt med sälta
Till kraftfullare kalvrätter med sälta fungerar viner i medelfyllig- till fyllig stil med frisk syra vilken i kombination upplevs mildare. Gärna även med en liten strävhet från tannin eftersom tanninerna rundas av sältan i maten och upplevs mjukare.
Öl till kraftfull kalvköttsrätt med sälta
Öl passar generellt väl ihop med salt mat, och är sältan utpräglad passar öl bättre än vin. Detsamma gäller rökt mat. Sälta mildrar ölets beska, syrlighet och känsla av alkohol, samt förhöjer ölets sötma, maltighet och ”kropp”. Ju saltare mat desto fylligare, beskare öl rekommenderas.
Till kraftfull kalvköttsrätt med sälta passar ett fylligt och medelbeskt öl väl, men de flesta medium lagers fungerar också. Är sältan tydlig kan en beskare öl av pilsnertyp även passa.