Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 261

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1045 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 16%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inläggningssill 500.0 gram 100%
Marinad:
Vinäger 2.0 msk Äts ej
Matolja (rapsolja) 4.0 msk Äts ej
Tomatketchup 3.0 msk Äts ej
Tomatpuré konserv 1.0 msk Äts ej
Strösocker 1.0 msk Äts ej
Kryddpeppar hel 8.0 styck Äts ej
Sherry el. Madeira 2.0 msk Äts ej
Garneringsalternativ:
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Om Clostridium botulinum Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 6 tim )
- Filéea sillen och tag av skinnet. Skär filéerna i bitar och lägg dem i en djup tallrik.
- Blanda samman ingredienserna till marinaden. Häll den över sillen. Strö finhackad lök över sillen. Låt sillen ligga i marinaden över natten.
- Servera gärna sillen med kokt potatis.
Kockens kommentar
Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum
Fler recept inom Sillinläggningar
Liknande recept som Tomatmarinerad sill
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sursild - enkel norsk inlagd sill
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin och honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Havtornssill
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika
-
Glöggsill
Tid: 10 min (+ 48 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk kryddsill
Tid: 20 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman