För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tomatmarinerad sill

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Inläggningssill

500.0 

gram

 

Marinad:

 

Vinäger

2.0 

msk

Matolja (rapsolja)

4.0 

msk

Tomatketchup

3.0 

msk

Tomatpuré konserv

1.0 

msk

Strösocker

1.0 

msk

Kryddpeppar hel

8.0 

styck

Sherry el. Madeira

2.0 

msk

 

Garneringsalternativ:

 

Gul lök hackad

 

 

 

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

Om Clostridium botulinum

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Falcon Bayerskt

Mörk fyllig lager
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 261

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1045 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 16%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 125 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 500.0 gram 100%

 

Marinad:

Vinäger 2.0 msk Äts ej

Matolja (rapsolja) 4.0 msk Äts ej

Tomatketchup 3.0 msk Äts ej

Tomatpuré konserv 1.0 msk Äts ej

Strösocker 1.0 msk Äts ej

Kryddpeppar hel 8.0 styck Äts ej

Sherry el. Madeira 2.0 msk Äts ej

 

Garneringsalternativ:

Gul lök hackad 0%

 

Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Om Clostridium botulinum Äts ej

Tillagning (10 min + 6 tim )

  1. Filéea sillen och tag av skinnet. Skär filéerna i bitar och lägg dem i en djup tallrik.

  2. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Häll den över sillen. Strö finhackad lök över sillen. Låt sillen ligga i marinaden över natten.

  3. Servera gärna sillen med kokt potatis.

Kockens kommentar

Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Sillinläggningar

Liknande recept som Tomatmarinerad sill