Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1027 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bifftomater 4.0 styck 14%
Ägg 8.0 styck 49%
Mjölk 1.5 dl 9%
Smör el. margarin 2.0 msk 20%
Purjolök 0.3 styck 2%
Salt 0.5 krm 0%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Så används ägg > Äts ej
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär tomaterna i skivor, salta och peppra. Strimla purjolöken.
- Blanda äggröra enligt grundrecept. (Vispa äggen lätt, tillsätt mjölk och kryddor).
- Smält 1 msk mattfett i panna på medellåg värme. Häll smeten i pannan och rör sakta med trägaffel i botten, så att all lös smet stannar.
- Ta av pannan och rör ner 1 msk matfett. Krydda med peppar och garnera med lök. Serveras kall eller varm med grönsallad.
Kockens kommentar
Rätten kan varieras med allehanda grönsaker och rotfrukter. Äggröra kan tillagas på olika sätt. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så steks ägg.
Passar till
Fler recept inom Äggröra och liknande
Liknande recept som Äggröra med grönt
-
Äggröra, scrambled eggs, oeuf brouillé - svensk, amerikansk, engelsk och fransk
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scrambled med räkor (frukost)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äggröra i oskalade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tamago i ugn - japansk äggstanning
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Syrlig äggröra med rökt lax
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äggröra med grönt
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Huevos revuletos San José - äggröra med svarta bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äggröra med ål, lax eller böckling
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan