Äggröra med ål, lax eller böckling

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Äggröra med ål, lax eller böckling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ål rundrökt

400.0 

gram

Ägg

8.0 

styck

Standardmjölk (röd)

1.5 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Gräslök

1.0 

knippe

Salt

0.5 

krm

Svartpeppar

 

 

 

Läs om:

 

Hotade fiskarter >

 

 

Så röks fisk >

 

 

Om rökning >

 

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 254

Kcal / portion: 560

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2240 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 22%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 220 gram)

Ingredienser

Visa:

Ål rundrökt 400.0 gram 61%

Ägg 8.0 styck 22%

Standardmjölk (röd) 1.5 dl 4%

Smör normalsaltat 2.0 msk 9%

Gräslök 1.0 knippe 0%

Salt 0.5 krm 0%

Svartpeppar 0%

 

Läs om:

Hotade fiskarter > Äts ej

Så röks fisk > Äts ej

Om rökning > Äts ej

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Dela ålen i 5 cm långa bitar. Ta av skinnet. Skär ut 4 filéer ur varje bit, avlägsna benet.
  2. Finhacka gräslök.
  3. Laga äggröra. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar.
  4. Smält lite smör i panna på medellåg värme. Häll i smeten och rör om med trägaffel tills all äggsmet stannat sig (stelnat).
  5. Tag av pannan och rör ner resten av smöret. Krydda med salt och peppar och garnera med gräslök.
  6. Äggröran serveras varm eller kall.

Kockens kommentar

Äggröra med ål är en klassisk skånsk rätt. Ål är akut utrotningshotad, så ett alternativ är att använda rökt lax eller böckling i stället. Äggröra kan tillagas på olika sätt. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så steks ägg.

Alternativ

Äggröra på olika sätt

Fler recept inom Äggröra och liknande

Liknande recept som Äggröra med ål, lax eller böckling