Asiagurka, syltgurka på gammalt vis

Foto: Gourmetmorsan, syltgurka *

Asiagurka, syltgurka på gammalt vis

Lägg till ingredienser

Antal dl: 10

Asiagurka färsk

1.0 

kilo

eller

 

 

Druvgurka färsk

8.0 

styck

Vatten

10.0 

dl

Absolut ren ättika 24%

0.5 

dl

eller

 

 

Ättika 12%

1.0 

cl

Strösocker

1.0 

kilo

Kanelstång

1.0 

styck

Ingefära färsk

20.0 

gram

 

 

Tillvalsalternativ:

 

 

Kockskolan:

 

Om inlagd gurka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 46

Kcal / portion: 48

GBR (GI) / port: 2

Recept: 479 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 105 gram)

Ingredienser

Visa:

Asiagurka färsk 1.0 kilo 90%

eller %

Druvgurka färsk 8.0 styck Äts ej

Vatten 10.0 dl Äts ej

Absolut ren ättika 24% 0.5 dl 10%

eller %

Ättika 12% 1.0 cl Äts ej

Strösocker 1.0 kilo Äts ej

Kanelstång 1.0 styck Äts ej

Ingefära färsk 20.0 gram Äts ej

 

 

Tillvalsalternativ:

 

Kockskolan:

Om inlagd gurka > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala gurka. Skär på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär i bitar. Skala ingefära och skär i bitar. Lägg i kastrull.
  2. Tillsätt vatten, ättika, socker, kanel och ingefära. Låt koka upp. Rör om så att sockret löser upp sig. Ta av från värmen och låt svalna.
  3. Häll upp i burkar med tätslutande lock. Ställ kallt. Lång hållbarhet.
  4. Servera till en härlig köttgryta eller kötträtt.

Kockens kommentar

Gourmetmorsan: Den ligger där fortfarande, i mina föräldrars kök, den där receptboken från min mormor. Recepten skrivna med den finaste skrivstil, där några sidor sjunger på sista versen. Häromdagen hade mamma gjort ett recept ur just den här receptboken, och det var inlagt gurka med smak av kanel och ingefära. Åh det var såååå otroligt gott!

Fler recept inom Inlagt grönt, chutney

Liknande recept som Asiagurka, syltgurka på gammalt vis