För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Film: Kvalimad, kagecreme

Konditorcreme, dansk vaniljkräm

Lägg till ingredienser

Antal dl: 7

Vispgrädde

5.0 

dl

Ägg

3.0 

styck

Socker

1.5 

dl

Vaniljsocker

1.0 

msk

el. vanillinsocker

2.0 

tsk

Maizena ljus

2.0 

msk

 

Tillval:

 

Vispgrädde

5.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om vaniljsås, äggkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 342

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2681 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 26%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 112 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 5.0 dl 67%

Ägg 3.0 styck 8%

Socker 1.5 dl 21%

Vaniljsocker 1.0 msk 1%

el. vanillinsocker 2.0 tsk Äts ej

Maizena ljus 2.0 msk 2%

 

Tillval:

Vispgrädde 5.0 dl Äts ej

 

Kockskolan:

Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Vispa mjöl och socker med lite grädde i en kastrull. Tillsätt resten av grädden och sist ägg. Vispa samman.
  2. Värm upp på låg värme. Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar till valfri konsistens (krämen tjocknar när avkyld). Låt kallna och rör om några gånger för att undvika klumpbildning. Förvaras i kylskåp.
  3. Användning: Krämen kan användas som den är till wienerbröd, fyllning i chouxbakelser och liknande.
  4. Kräm till efterrätt: Om krämen inte används till bakverk utan som tillbehör till desserter, vispar man upp grädde till skum som sedan vänds ner i smeten. Krämen blir då luftigare och mindre söt.

Kockens kommentar

Konditorkräm kallas ibland äggkräm tillrett på grädde i stället för mjölk som i vanlig äggkräm. Läs mer > Om vaniljsås, äggkräm.

Alternativ

Vaniljkräm

Crème patisserie, fransk vaniljkräm

Vaniljsås, crème Anglais

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Vaniljsås, vaniljkräm

Liknande recept som Konditorcreme, dansk vaniljkräm