Vaniljkräm

Vaniljkräm

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Lättmjölk

2.5 

dl

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Äggula

2.0 

styck

Hermesetas strö }

1.0 

dl

Vetemjöl

2.0 

msk

Majsstärkelse

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 59

GBR (GI) / port: 1

Recept: 357 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 55 gram)

Ingredienser

Visa:

Lättmjölk 2.5 dl 27%

Vaniljsocker 1.0 tsk 3%

Äggula 2.0 styck 29%

Hermesetas strö } 1.0 dl 8%

Vetemjöl 2.0 msk 18%

Majsstärkelse 2.0 msk 15%

Skapat av: jamilahodroj

Tillagning

  1. Gör vaniljkrämen genom att hälla mjölk i en kastrull. Lägg i vaniljsocker och koka sakta upp.
  2. Vispa äggulor och socker i en skål till en ljus och porös smet.
  3. Sikta ner mjölet och majsenan och vispa tills alla ingredienserna är väl blandade.
  4. Tillsätt hälften av den kokande mjölken till äggsmeten, vispa kraftigt och häll sedan över blandningen i mjölken som är kvar i kastrullen.
  5. Koka upp under omrörning. Låt krämen koka i 1 minut.
  6. Ta bort den från värmen och bred ut den på en bricka så att den kallnar snabbt. Täck över krämen med smörpapper så att det inte bir skinn på ytan. Låt den kallna helt.

Fler recept inom Vaniljsås, vaniljkräm, äggkräm

Liknande recept som Vaniljkräm