
Vaniljkräm
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 59

GBR (GI) / port: 1
Recept: 357 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lättmjölk 2.5 dl 27%
Vaniljsocker 1.0 tsk 3%
Äggula 2.0 styck 29%
Hermesetas strö } 1.0 dl 8%
Vetemjöl 2.0 msk 18%
Majsstärkelse 2.0 msk 15%
Skapat av: jamilahodroj
Tillagning
- Gör vaniljkrämen genom att hälla mjölk i en kastrull. Lägg i vaniljsocker och koka sakta upp.
- Vispa äggulor och socker i en skål till en ljus och porös smet.
- Sikta ner mjölet och majsenan och vispa tills alla ingredienserna är väl blandade.
- Tillsätt hälften av den kokande mjölken till äggsmeten, vispa kraftigt och häll sedan över blandningen i mjölken som är kvar i kastrullen.
- Koka upp under omrörning. Låt krämen koka i 1 minut.
- Ta bort den från värmen och bred ut den på en bricka så att den kallnar snabbt. Täck över krämen med smörpapper så att det inte bir skinn på ytan. Låt den kallna helt.
Fler recept inom Vaniljsås, vaniljkräm, äggkräm
Liknande recept som Vaniljkräm
-
Äkta tjock vaniljkräm
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Konditorkräm, dansk vaniljkräm
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crème pâtissière, fransk konditorkräm, vaniljkräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Crema diplomatica, italiensk äggkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äkta vaniljsås, hemlagad Crème Anglaise
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk enkel vaniljsås, eller fin vaniljsås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Krämig fin vaniljsås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kallrörd vaniljsås
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vaniljkräm med kvarg
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Vaniljkräm
Svårighet: Medel, Receptgivare: