Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 116

GBR (GI) / port: 1
Recept: 462 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 5%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mjölk 4.0 dl 52%
el. grädde 0%
Vaniljsocker 2.0 msk 17%
Potatismjöl 1.0 msk 9%
Äggula 2.0 styck 22%
Kockskolan:
Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (30 min )
Enkel vaniljkräm:
- Mjöl och socker kokas upp.
- Rör ut potatismjöl i lite kall mjölk. Tillsätt detta under omrörning och låt såsen få ett kort uppkok.
- Knäck ägg och separera gulor.
- Ta av kastrullen från värmen och vispa ner äggulorna.
- Sätt tillbaka kastrullen på värmen och låt sjuda under kraftig vispning tills såsen är lagom tjock.
- Ta av kastrullen från värmen och fortsätt vispa tills såsen kallnat.
Kockens kommentar
Med "fin" avses att grädde ingår i stället för mjölk. För "riktigt fin" vaniljsås, se recept > Crème Anglaise. Läs mer > Om vaniljsås, äggkräm.Alternativ
Fler recept inom Vaniljsås, vaniljkräm, äggkräm
Liknande recept som Klassisk enkel vaniljsås, eller fin vaniljsås
-
Äkta tjock vaniljkräm
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Konditorkräm, dansk vaniljkräm
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crème pâtissière, fransk konditorkräm, vaniljkräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Crema diplomatica, italiensk äggkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äkta vaniljsås, hemlagad Crème Anglaise
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk enkel vaniljsås, eller fin vaniljsås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Krämig fin vaniljsås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kallrörd vaniljsås
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vaniljkräm med kvarg
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Vaniljkräm
Svårighet: Medel, Receptgivare: