Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 348
 
    
                Kcal / portion: 265
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 2652 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 27%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vispgrädde 5.0 dl 68%
Ägg 3.0 styck 7%
Socker 1.5 dl 22%
Vaniljsocker 1.0 msk 2%
el. vanillinsocker 2.0 tsk Äts ej
Maizena ljus 2.0 msk 2%
Tillval:
Vispgrädde 5.0 dl Äts ej
Kockskolan:
Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Vispa mjöl och socker med lite grädde i en kastrull. Tillsätt resten av grädden och sist ägg. Vispa samman.
- Värm upp på låg värme. Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar till valfri konsistens (krämen tjocknar när avkyld). Låt kallna och rör om några gånger för att undvika klumpbildning. Förvaras i kylskåp.
- Användning: Krämen kan användas som den är till wienerbröd, fyllning i chouxbakelser och liknande.
- Kräm till efterrätt: Om krämen inte används till bakverk utan som tillbehör till desserter, vispar man upp grädde till skum som sedan vänds ner i smeten. Krämen blir då luftigare och mindre söt.
Kockens kommentar
Konditorkräm kallas ibland äggkräm tillrett på grädde i stället för mjölk som i vanlig äggkräm. Läs mer > Om vaniljsås, äggkräm.Alternativ
Crème patisserie, fransk vaniljkräm
Fler recept inom Vaniljsås, vaniljkräm, äggkräm
Liknande recept som Konditorkräm, dansk vaniljkräm
- 
                
                    Äkta tjock vaniljkrämTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Konditorkräm, dansk vaniljkrämTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Crème pâtissière, fransk konditorkräm, vaniljkrämTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Crema diplomatica, italiensk äggkrämTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Äkta vaniljsås, hemlagad Crème AnglaiseTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Klassisk enkel vaniljsås, eller fin vaniljsåsTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Krämig fin vaniljsåsTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kallrörd vaniljsåsTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Vaniljkräm med kvargSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    VaniljkrämSvårighet: Medel, Receptgivare: 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    