Konditorkräm, dansk vaniljkräm

Foto: Film: Kvalimad, kagecreme

Konditorkräm, dansk vaniljkräm

Lägg till ingredienser

Antal dl: 10

Vispgrädde

5.0 

dl

Ägg

3.0 

styck

Socker

1.5 

dl

Vaniljsocker

1.0 

msk

el. vanillinsocker

2.0 

tsk

Maizena ljus

2.0 

msk

 

Tillval:

 

Vispgrädde

5.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om vaniljsås, äggkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 348

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2652 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 27%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 76 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 5.0 dl 68%

Ägg 3.0 styck 7%

Socker 1.5 dl 22%

Vaniljsocker 1.0 msk 2%

el. vanillinsocker 2.0 tsk Äts ej

Maizena ljus 2.0 msk 2%

 

Tillval:

Vispgrädde 5.0 dl Äts ej

 

Kockskolan:

Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Vispa mjöl och socker med lite grädde i en kastrull. Tillsätt resten av grädden och sist ägg. Vispa samman.
  2. Värm upp på låg värme. Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar till valfri konsistens (krämen tjocknar när avkyld). Låt kallna och rör om några gånger för att undvika klumpbildning. Förvaras i kylskåp.
  3. Användning: Krämen kan användas som den är till wienerbröd, fyllning i chouxbakelser och liknande.
  4. Kräm till efterrätt: Om krämen inte används till bakverk utan som tillbehör till desserter, vispar man upp grädde till skum som sedan vänds ner i smeten. Krämen blir då luftigare och mindre söt.

Kockens kommentar

Konditorkräm kallas ibland äggkräm tillrett på grädde i stället för mjölk som i vanlig äggkräm. Läs mer > Om vaniljsås, äggkräm.

Alternativ

Vaniljkräm

Crème patisserie, fransk vaniljkräm

Crema diplomatica, italiensk äggkräm

Vaniljsås, crème Anglais

Fler recept inom Vaniljsås, vaniljkräm, äggkräm

Liknande recept som Konditorkräm, dansk vaniljkräm