Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 456

Kcal / portion: 439

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2631 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 39%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smör mjukt 250.0 gram 69%
Strösocker 140.0 gram 22%
Vatten hett 5.0 cl 0%
Äggula 2.0 styck 4%
Ägg 2.0 styck 5%
Sockertermometer > Äts ej
Kockskolan:
Om smörkräm > Äts ej
Så lagas maränger > Äts ej
Om aromsmör > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på Larousse under bilden.
- Hetta upp socker och vatten till 190ºC.
- Vispa under tiden upp ägg och äggulor i maskin eller för hand i en bunke.
- Tillsätt sockervattnet långsamt (tunn stråle) i bunken samtidigt som smeten vispas.
- Vispa ner smör klickvis. Tillsätt eventuella smaksättare. Vispa till en ganska fast kräm.
- Nu är krämen klar att användas till garnering eller fyllning av tårtor eller andra bakverk.
Kockens kommentar
Smörkräm kan smaksättas på olika sätt - med vanilj, kaffe, citrus, mosad frukt och annat som passar till bakverket.Fransk smörkräm tillreds, till skillnad från andra smörkrämer, med äggulor. Strikt sett på konditorspråk tillrett av pâte à bombe och smör (läs mer > Så lagas maränger). Det är den fylligaste smörkrämen och bör därför användas i mindre mängder för att inte bli dominant över andra smaker i till exempel en tårta. Läs mer > Om smörkrämer.
Alternativ
Fler recept inom Smörkräm till bakverk
Liknande recept som Crème au beurre, fransk fast smörkräm
-
Smörkräm grundrecept, fast smörkräm
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk smörkräm, extra luftig stabil smörkräm
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweizisk luftig smörkräm
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Custard buttercream, äggsmörkräm, German and Diplomat buttercream
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Crème au beurre, fransk fast smörkräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Remons, dansk fast smörkräm
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Jesper Långström
-
Smörkräm till cupcakes -vaniljfrosting, chokladfrosting, cream cheese frosting
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladsmörkräm, frosting till cupcakes
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Spritsning med smörkräm
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan