Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 525

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2099 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 14%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör normalsaltat 3.0 msk 14%
Nötfärs 400.0 gram 35%
Grädde 1.0 dl 17%
Gul lök 1.0 st liten 2%
Rödbetor inlagda 2.0 styck 3%
Kapris 2.0 msk 0%
Formbröd (skivat) 4.0 styck 15%
Tillbehör:
Ägg 4.0 styck 12%
Sallatsblad 4.0 blad 0%
Kockskolan:
Så bryner man > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Finhacka lök och rödbetor och blanda ner detta i färsen tillsammans med kapris, salt och peppar. Häll i grädden och rör om. Skölj sallad.
- Hetta upp matfett i en stekpanna. Stek brödskivorna på medelhög värme tills de är gyllenbruna på ena sidan.
- Lägg på ett lager färs på brödets stekta sida. Hetta upp stekpannan igen och lägg brödskivan med färsen nedåt mot pannan. Stek på medelvärme i cirka 4 minuter. Vänd och stek brödsidan någon minut.
- Stek samtidigt äggen. Lägg dem på pannbiffarna. Salta, peppra.
Kockens kommentar
Denna rätt uppfattas av många som en svensk rätt, men är sannolikt fransk och serveras där som en rissolette (läs mer > Så bryner man). I den tecknade serien "Karl-Alfred" älskades rätten av "Frasse".
Fler recept inom Klassiska smårätter
Liknande recept som Parisersmörgås (parisare)
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Surströmmingsklämma
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan