Klassisk sillsallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Klassisk sillsallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Inläggningssill

3.0 

filéer

Potatis kokt

2.0 

styck

Äpple helst rött

1.0 

styck

Ättiksgurka konserv

1.0 

styck

Gul lök hackad

3.0 

msk

Gräddfil

1.5 

dl

Rödbetor inlagda

2.0 

dl

Rödbetsspad }

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Ägg

3.0 

styck

Dill till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 179

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1073 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 159 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 3.0 filéer 35%

Potatis kokt 2.0 styck 13%

Äpple helst rött 1.0 styck 5%

Ättiksgurka konserv 1.0 styck 1%

Gul lök hackad 3.0 msk 1%

Gräddfil 1.5 dl 19%

Rödbetor inlagda 2.0 dl 5%

Rödbetsspad } 2.0 msk %

 

Tillbehör:

Ägg 3.0 styck 18%

Dill till garnering 0%

Tillagning (20 min )

  1. Skala och koka potatisen halvfast. Hårdkoka ägg (10 minuter). Spola i kallt vatten och låt dem svalna.
  2. Skala äpple och skär sill, äpple, potatis, gurka och rödbetor i små tärningar. Blanda gräddfil med rödbetsspad och smaksätt med salt och peppar. Blanda sedan ner tärningarna i gräddfilen.
  3. Stjälp upp sillsalladen i en skål. Skala äggen och dela dem på mitten. Dekorera med ägghalvor och dill.

Fler recept inom Klassiska smårätter

Liknande recept som Klassisk sillsallad