Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Klassisk sillsallad
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 113
Kcal / portion: 179
GBR (GI) / port: 1
Recept: 1073 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Inläggningssill 3.0 filéer 35%
Potatis kokt 2.0 styck 13%
Äpple helst rött 1.0 styck 5%
Ättiksgurka konserv 1.0 styck 1%
Gul lök hackad 3.0 msk 1%
Gräddfil 1.5 dl 19%
Rödbetor inlagda 2.0 dl 5%
Rödbetsspad } 2.0 msk %
Tillbehör:
Ägg 3.0 styck 18%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och koka potatisen halvfast. Hårdkoka ägg (10 minuter). Spola i kallt vatten och låt dem svalna.
- Skala äpple och skär sill, äpple, potatis, gurka och rödbetor i små tärningar. Blanda gräddfil med rödbetsspad och smaksätt med salt och peppar. Blanda sedan ner tärningarna i gräddfilen.
- Stjälp upp sillsalladen i en skål. Skala äggen och dela dem på mitten. Dekorera med ägghalvor och dill.
Fler recept inom Klassiska smårätter
Liknande recept som Klassisk sillsallad
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Surströmmingsklämma
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan