Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Inlagd sill
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 174
Kcal / portion: 222
GBR (GI) / port: 0
Recept: 1334 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 13%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inläggningssill 600.0 gram 94%
Ättikslag:
Vatten 3.0 dl Äts ej
Ättikssprit 12% 1.0 dl Äts ej
Strösocker 2.0 dl Äts ej
Smaksättare:
Kryddpeppar hel 12.0 styck Äts ej
Lagerblad 3.0 blad Äts ej
Rödlök 1.0 styck 5%
Dill 1.0 knippe 1%
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Om Clostridium botulinum Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 6 tim )
- Koka upp vatten, ättika och socker. Låt kallna.
- Skölj sillen. Krossa peppar och hacka dill. Skala och skiva löken tunt.
- Varva i en burk sillbitar med lök och kryddor. Häll kall lag över. Lagen skall täcka sillen. Fyll på med vatten.
- Ställ svalt. Låt sillen ligga i lagen 6-24 timmar.
- Inlagd sill håller sig i en till två veckor. Se till att fisken alltid täcks av vätska.
Kockens kommentar
Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra eller dylikt vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum.
Fler recept inlagd sill
Fler recept inom Klassiska smårätter
Liknande recept som Inlagd sill
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Surströmmingsklämma
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan