Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Inläggningssill

600.0 

gram

 

Ättikslag:

 

Vatten

3.0 

dl

Ättikssprit 12%

1.0 

dl

Strösocker

2.0 

dl

 

Smaksättare:

 

Kryddpeppar hel

12.0 

styck

Lagerblad

3.0 

blad

Rödlök

1.0 

styck

Dill

1.0 

knippe

 

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

Om Clostridium botulinum

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 222

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1334 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 13%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 128 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 600.0 gram 94%

 

Ättikslag:

Vatten 3.0 dl Äts ej

Ättikssprit 12% 1.0 dl Äts ej

Strösocker 2.0 dl Äts ej

 

Smaksättare:

Kryddpeppar hel 12.0 styck Äts ej

Lagerblad 3.0 blad Äts ej

Rödlök 1.0 styck 5%

Dill 1.0 knippe 1%

 

Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Om Clostridium botulinum Äts ej

Tillagning (20 min + 6 tim )

  1. Koka upp vatten, ättika och socker. Låt kallna.
  2. Skölj sillen. Krossa peppar och hacka dill. Skala och skiva löken tunt.
  3. Varva i en burk sillbitar med lök och kryddor. Häll kall lag över. Lagen skall täcka sillen. Fyll på med vatten.
  4. Ställ svalt. Låt sillen ligga i lagen 6-24 timmar.
  5. Inlagd sill håller sig i en till två veckor. Se till att fisken alltid täcks av vätska.

Kockens kommentar

Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra eller dylikt vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum.

Fler recept inlagd sill

Inlagd yoghurtsill

Inlagd sill med pesto

Inlagd sill med lime, chili

Fler recept inom Klassiska smårätter

Liknande recept som Inlagd sill