Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 857

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3428 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 13%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Chorizokorv svensk 2.0 styck 27%
Red hot chorizo 1.0 styck 9%
Bratwurst 1.0 styck 9%
Kranjska } 2.0 styck 14%
Schalottenlök finhackad 4.0 styck 3%
Bacon 150.0 gram 15%
Champinjoner färska 12.0 styck 2%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 16%
Mjölk 1.5 dl 3%
Senap svensk 4.0 msk 3%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Skiva bacon, korv och svamp. Skala och grovhacka schalottenlök.
- Lägg matfett i en upphettad stekpanna på medelhög värme och stek bacon och svamp i några minuter.
- Tillsätt korv och lök och stek i cirka 3 minuter yytterligare, till fin färg.
- Mosa potatis med en potatisstöt och tillsätt mjölk till lagom konsisten. Salta lätt.
- Lägg upp, garnera med persilja.
Kockens kommentar
Korvpanna är en enkel rätt som är lätt att göra. Korvar och bacon ger sälta och krydda, ytterligare kryddor behövs inte.
Alternativt
Fler recept inom Klassiska fläsk- och korvrätter
Liknande recept som Korvpanna med potatismos
-
Kokt fläsklägg med rotmos
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt fläsk med löksås och skinnpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Griljerad kokt skinka (julskinka)
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Bruna bönor med fläsk
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Stekt blodpudding med fläsk och lingon
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräckt skinka med ägg och skånsk potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mjölkkokt fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grisfötter aladåb (i gelé)
Tid: 4 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan x2
-
Senapspanerade stekta grisfötter
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x2
-
Rullsylta med rödbetor och kokt potatis
Tid: 2 tim 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan