Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 580

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2321 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Stångkorv 4.0 styck 37%
Potatis 8.0 st stora 35%
Gul lök 0.5 styck 1%
Mejram torkad 1.0 tsk 0%
Matfett till stekning 50.0 gram 16%
Tillbehör:
Ägg 4.0 styck 11%
Rödbetor inlagda 4.0 dl 5%
Inlagd färsk gurka 2.0 dl 2%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och tärna potatis. Dra av skinnet på korven. Skala och hacka lök.
- Bryn potatis i rikligt med matfett på högsta värme i cirka 10 minuter tills lätt brynt. Lägg över på hushållspapper för fettavrinning.
- Sänk värmen till medel. Fräs lök mjuk och glansig utan att bränna. Krydda med mejram, salt och peppar.
- Hetta upp matfett i en annan panna och stek korven på hög värme, tills den fått fin färg.
- Stek ägg på medelhög värme.
- Servera med gurka och/eller rödbetor. Garnera med persilja eller annat grönt.
Kockens kommentar
Det går lika bra att steka kokt restpotatis, som dock steks kortare tid på lite lägre värme. Stångkorven kan bytas ut mot isterband eller annan önskvärd korv.
Fler recept inom Klassiska fläsk- och korvrätter
Liknande recept som Stångkorv special
-
Kokt fläsklägg med rotmos
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt fläsk med löksås och skinnpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Griljerad kokt skinka (julskinka)
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Bruna bönor med fläsk
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Stekt blodpudding med fläsk och lingon
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräckt skinka med ägg och skånsk potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mjölkkokt fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grisfötter aladåb (i gelé)
Tid: 4 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan x2
-
Senapspanerade stekta grisfötter
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x2
-
Rullsylta med rödbetor och kokt potatis
Tid: 2 tim 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan