Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 0
Recept: 752 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 16%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Knivmusslor med skal 8.0 styck 23%
Flingsalt 0%
Svartpeppar 0%
Svartpeppar 0%
Sake 0%
Smör 80.0 gram 77%
Kockskolan:
Om knivmusslor > Äts ej
Kock: Kockskolan x1
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
Se film, klicka på "Terada" under bilden ovan.
- Starta grillen för direkt hög värme (225-250°C).
- Kontrollera att musslorna är rena och fräscha. Läs mer > Om knivmusslor. Skär smör i bitar.
- Grilla: Lägg musslorna på grillen. När de öppnat sig kryddas de enligt egen smak. I filmen används salt, svartpeppar, vitlökspulver, lite sake och soja. Lägg en klick smör i varje skal. Vänd musslan i skalet efter ett tag när det lossnat från skalet. Grilltid 5-6 minuter.
Kockens kommentar
Knivmusslor lever i tidvattenszonen i sandiga eller leriga bottnar, strax under översta skiktet. Läs mer, se > Om knivmusslor.Alternativ
Fler recept inom Grillade skaldjur
Liknande recept som Grillade knivmusslor (förrätt)
-
Grillade havskräftor med wasabisås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade pilgrimsmusslespett
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad rå eller kokt hummer
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade ostron (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade tigerräkor med sötsur sås
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade jätteräkor med thaisås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor (förrätt)
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade knivmusslor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan x1
-
Grillade tigerräkor på spett (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad pilgrimsmussla med palsternackscrème och apelsin- och spetskålsallad samt friterad svartrot (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef