Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 135

GBR (GI) / port: 0
Recept: 540 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 1%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Pilgrimsmusslor med skal 12.0 styck 30%
Matolja (rapsolja) 0.5 msk 11%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut musslorna ur kylen och låt dem bli rumsvarma. Lägg grillspetten i vatten, helst 1 timme, så brinner de inte upp.
- Skär musslorna på mitten. Trä 6 st på varje spett. Pensla med matolja. Krydda med rouille kryddblandning eller annan intressant krydda.
- Lägg spetten på grillen och grilla cirka en halv minut på vardera sidan, tills de fått fin färg och nästan är genomstekta.
Kockens kommentar
Pilgrimsmusslor benämns även kammusslor. I Nordiska vatten förekommer ett 15-tal arter, alla lika varandra. Musslorna har en stor, köttig slutmuskel, som gör dem till eftertraktad delikatess. Skalformen är välkänt inte minst tack vare oljebolaget Shells emblem.
Fler recept inom Grillade skaldjur
Liknande recept som Grillade pilgrimsmusslespett
-
Grillade havskräftor med wasabisås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade pilgrimsmusslespett
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad rå eller kokt hummer
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade ostron (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade tigerräkor med sötsur sås
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade jätteräkor med thaisås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrade jätteräkor (förrätt)
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade knivmusslor (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan x1
-
Grillade tigerräkor på spett (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad pilgrimsmussla med palsternackscrème och apelsin- och spetskålsallad samt friterad svartrot (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef