California burritos, stekt/grillat kött i tortillabröd

Foto: Sam the cooking guy

California burritos, stekt/grillat kött i tortillabröd

Lägg till ingredienser

Antal: 1

Tortilla

1.0 

st stor

Oxbringa färsk benfri

160.0 

gram

el. annat enklare nötkött

 

 

Hårdost riven

2.0 

dl

Potatiskroketter färdiga

100.0 

gram

Tomater

 

 

Guacamole konserv

2.0 

dl

Chipotle Paste }

2.0 

msk

Creme fraiche

1.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas tacos >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 280

Kcal / portion: 2089

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2089 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 15%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 746 gram)

Ingredienser

Visa:

Tortilla 1.0 st stor 15%

Oxbringa färsk benfri 160.0 gram 16%

el. annat enklare nötkött %

Hårdost riven 2.0 dl 14%

Potatiskroketter färdiga 100.0 gram 11%

Tomater 0%

Guacamole konserv 2.0 dl 13%

Chipotle Paste } 2.0 msk 1%

Creme fraiche 1.5 dl 23%

 

Kockskolan:

Så lagas tacos > Äts ej

Tillagning (40 min + 1 tim )

Se film, klicka på "Sam" under bilden.

  1. Köttval: Till tacos varav burrito är en variant brukar enklare kött användas, som bringfäste, flank och liknande från nöt. I filmen används benfri tunnbringa (oxbringa).
  2. Tortilla: För denna rätt behövs en stor tortilla, minst 30 centimeter. Sådan finns inte färdiglagad att köpa, så den får man laga själv vilket är enkelt och dessutom godare. Se recept via länk nedan.
  3. Fyllning kan vara lite vad som helst. I filmen används förutom kött, flera sorters riven ost, potatiskroketter i stället för pommes frites vilket är det vanliga, en salsablandning, chipotle sour cream och guacamole. Här något förenklat.
  4. Förberedelse: Tillaga tortilla. Gör egen guacamole och potatiskroketter om så önskas. Blanda chipotlepastan med crème fraiche. Riv ost. Hacka tomater.
  5. Strimla köttet i mindre bitar. Lägg i bunke. Tillsätt lite olja, torkad oregano, vitlökspulver, mald kummin, salt och lite sojasås, eller krydda enligt egen smak. Blanda.
  6. Stek: Finare kött bryns hastigt runt om i het panna med olja. Enklare kött steks längre tid, 10 minter eller mer i medelhög värme för att bli lite mörare. Tillsätt vätska buljong eller annan vätska vid behov. Lägg åt sidan.
  7. Fyllning: Bred ut köttet på tortillans ena halva en bit från kanten. Strö över riven ost. Lägg på potatiskroketter, tomater, guacamole och chipotlegrädde.
  8. Inpackning: Vik in sidorna och rulla ihop till ett paket. Burritos brukar serveras som de är, men kan också värmas på i pannan.

 

Kockens kommentar

California burritos är en stor variant av burritos (läs mer > Så tillagas tacos), där San Fransisco, Los Angeles och San Diego har sina egna varianter. Egentligen finns det många fler eftersom burriton fylls med lite vad som helst. Det gemensamma är främst att de på amerikanskt vis är stora (500 gram eller mer per styck), innehåller kött och vanligtvis pommes frites, samt att tortillan tillagas av vetemjöl. Dessutom är omslutna med deg som andra burritos. Läs mer > Så lagas tacos.

Guacamole är en mexikansk avokadoröra. Det är enkelt att tillreda sin egen röra, dessutom blir den fräschare och godare. Läs mer klicka på ingrediens avokado. Se recept via länk nedan. 

Tillhörande recept, alternativ

Hemlagad majstortilla

Hemlagad vetemjölstortilla

Hemlagade potatiskroketter

Klassisk köttburrito

Quorn burritos

Mild guacamolle

Guacamole, mexikansk avokadoröra

Fler recept inom Enchiladas, burritos

Liknande recept som California burritos, stekt/grillat kött i tortillabröd