Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 22

Kcal / portion: 40

GBR (GI) / port: 0
Recept: 159 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 1%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Viltben med köttrester 1.0 kilo 643%
Gul lök 1.0 styck Äts ej
Morot 1.0 styck Äts ej
Rotselleri 70.0 gram Äts ej
Lagerblad 1.0 blad Äts ej
Timjan 1.0 kvist Äts ej
Vitpeppar hel 8.0 korn Äts ej
Vitlök 2.0 klyftor Äts ej
Purjolök 1.0 bit Äts ej
Tomatpuré konserv 1.0 msk 4%
Vatten 0.7 liter 0%
Kock: Tore Wretman
Tillagning (5 tim )
- Småhugg alla benrester. Ta även med köttputs.
- Låt benen långsamt brynas i varm ugn (45-60 minuter i 200°C). Alternativt bryn i panna.
- Tillsätt mot slutet av bryningen lök, morot och rotselleri.
- Lägg över i en stor kastrull. Långpannan kokas ur med vatten som hälls i kastrullen. Så mycket att det står väl över benen. Tillsätt övriga smaksättare.
- Lämna skyn att mycket långsamt koka på svag värme i 4-5 timmar.
- Skyn i grytan skummas väl av från fett och silas.
Kockens kommentar
Viltsky används till kokspad eller som bas i sås. Har man inte tillgång till viltsky används oxbuljong eller koncentrerad oxfond med vatten.Fler recept inom Buljonger, fonder
Liknande recept som Klassisk viltsky (buljong)
-
Hemlagad oxbuljong, oxfond (viltbuljong, viltfond, mörk buljong, enkel buljong)
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk viltsky (buljong)
Tid: 5 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Hemlagad kalvbuljong, kalvfond (ljus köttbuljong)
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad ljus hönsbuljong, hönsfond (kycklingbuljong, kycklingfond)
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad fiskbuljong, fiskfond , fumet de poisson
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad buljong, fond eller soppa av hummerskal
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad kräftbuljong, kräftfond, kräftsoppa av sötvattenskräftor
Tid: 1 tim 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad havskräftbuljong, kräftfond
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad räkbuljong, räkfond
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan