Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 238

GBR (GI) / port: 0
Recept: 952 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 3%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rostbiff färsk 700.0 gram 92%
Salt 0.8 tsk 0%
Svartpeppar mald 1.0 krm 0%
Timjan 0%
Körsbärstomater kvist 300.0 gram 8%
Lagerblad 3.0 blad 1%
Flingsalt 0%
Kockskolan:
Så ugnslagas rostbiff > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (1 tim 40 min )
- Rumstemperera köttet i god tid. 6 timmar för 1 kilo, 8 timmar för 2 kilo.
- Sätt ugnen på 125°C. Låt den bli ordentligt varm.
- Bryn köttet i stekpanna runtom i smör-rapsolja.
- Salta och peppra köttet runtom och krydda med färsk timjan. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del.
- Lägg över i en ugnssäker form. Lägg kvisttomater och lagerblad bredvid köttet.
- Stek i mitten av ugnen tills köttermometern visar 55-60°C. För rött kött 50°C. Tidsåtgång, se kommentar nedan.
- Ta ut köttet men låt tomaterna vara kvar. Låt köttet vila i minst 20 minuter.
- Höj ugnsvärmen till 250°C och stek tomaterna ytterligare 10 minuter.
Kockens kommentar
Beräkna tidsåtgång för rostbiff tillagad i 125°C:
* Röd kärna (kärntemperatur 50°C) = 60 min/kilo.
* Rosaröd (kärntemperatur 55°C) = 70 min/kilo.
* Medium rosa (kärntemperatur 60°C) = 80 min/kilo.
Förutsätter att köttet tempererats. Kylskåpskallt kött tar närmare 1 timme extra tillagningstid. Läs mer > Så ugnslagas rostbiff.
Fler recept inom Rostbiff
Liknande recept som Lågtempererad rostbiff med tomater
-
Rostbiff - grundrecept
Tid: 2 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lågtempererad rostbiff med tomater
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Kall rostbiff med senapsrostade rotsaker, ansjovis och inlagd svamp
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Whiskymarinerad tjälknöl av rostbiff med basilikavinägrett
Tid: 8 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rostbiff med äppelhalvor, kantarellsås samt hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 50 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Scan