Körsbärsmuffins med maräng och mandel

Foto: Medlemsrecept

Körsbärsmuffins med maräng och mandel

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 12

Ägg

2.0 

styck

Strösocker

1.5 

dl

Vaniljyoghurt

1.0 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Mandelmassa färdig

50.0 

gram

Vetemjöl

3.5 

dl

Bakpulver

2.0 

tsk

Vaniljsocker

1.0 

msk

Maränger

25.0 

styck

Bigarråer, sötkörsbär

200.0 

gram

Mandelspån

50.0 

gram

Florsocker till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 309

Kcal / portion: 237

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2842 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 11%

Kolhydrater: 46%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 77 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 4%

Strösocker 1.5 dl 20%

Vaniljyoghurt 1.0 dl 4%

Smör normalsaltat 50.0 gram 13%

Mandelmassa färdig 50.0 gram 8%

Vetemjöl 3.5 dl 26%

Bakpulver 2.0 tsk 1%

Vaniljsocker 1.0 msk 1%

Maränger 25.0 styck 21%

Bigarråer, sötkörsbär 200.0 gram 4%

Mandelspån 50.0 gram 11%

Florsocker till garnering 0%

Tillagning

  1. Sätt ungen på 200 grader.
  2. Ställ ut 12-15 st stadiga muffinsformar på en plåt. Lägg en maräng i botten av varje form.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  4. Tillsätt yoghurt och smält smör och vispa lätt.
  5. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandelmassa i en skål.
  6. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och vänd runt allt försiktigt så att du får en jämn smet.
  7. Varva muffinssmet och körsbär i formarna. Tryck ner en maräng på slutet och strö mandelspån på toppen.
  8. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Pudra dem med florsocker och låt svalna.

Fler recept inom Muffins, cupcakes

Liknande recept som Körsbärsmuffins med maräng och mandel