Socca, provencalsk kikärtspannkaka

Foto: Anna, Kunskapskokboken

Socca, provencalsk kikärtspannkaka

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kikärtsmjöl

2.0 

dl

Vatten

2.5 

dl

Salt

0.5 

tsk

Olivolja

0.5 

dl

Rosmarin torkad

0.5 

tsk

Timjan torkad

0.5 

tsk

Olivolja till stekning

0.5 

dl

Flingsalt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 336

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1142 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 27%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 85 gram)

Ingredienser

Visa:

Kikärtsmjöl 2.0 dl 34%

Vatten 2.5 dl 0%

Salt 0.5 tsk 0%

Olivolja 0.5 dl 33%

Rosmarin torkad 0.5 tsk 0%

Timjan torkad 0.5 tsk 0%

Olivolja till stekning 0.5 dl 33%

Flingsalt 0%

Svartpeppar nymald 0%

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Häll kikärtsmjöl, salt och vatten i en bunke. Vispa ordentligt tills helt slätt, gärna med elvisp. Tillsätt olivolja, timjan och rosmarin. Låt stå och svälla 1 timme.
  2. Hetta upp en stekpanna ordentligt. Häll i rikligt med olivoja, man ska nästan fritera pannkakorna. Häll 1/2 till 1 dl smet i pannan. Vicka ut smeten i pannan. Stek tills brun i kanterna.
  3. Dela på mitten. Vik ihop varje del några gånger. Lägg över på tallrik. Stek resten på samma sätt.
  4. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Ät genast.

Fler recept inom Pannkakor, plättar

Liknande recept som Socca, provencalsk kikärtspannkaka