Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 353

Kcal / portion: 406

GBR (GI) / port: 59
Recept: 812 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 87%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Florsocker 200.0 gram 100%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Vatten ljummet 0.2 dl 0%
Kockskolan:
Så tillreds kristyr > Äts ej
Om fondant > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Glasering bakverk > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken.se
Tillagning
- Sätt ugnen på 180°C.
- Blanda ingredienserna till en tjockflytande smet. Värm den tills knappt fingervarmt (35°C). Späd med lite vatten om den är för tjock.
- Smeta ut glasyren t.ex. på mazariner.
- Sätt in bakverket i ugnen i cirka 30 sekunder för att glasyren skall torka och bli glansig.
Alternativ
Fler recept inom Pepparkakor
Liknande recept som Kristyr (sockerglasyr) utan äggvita
-
Pepparkaksdeg
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Smulans pepparkaksdeg till pepparkakshus
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: T Baalack
-
Smulans pepparkakshus
Tid: 4 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: T Baalack
-
Kristyr (sockerglasyr) med äggvita
Tid: 10 min (+ 3 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kristyr (sockerglasyr) utan äggvita
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparkakor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Franska skurna pepparkakor
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparnötter (Pfeffernüsse)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Dansukker
-
Lebkuchen, tysk kryddstark, mjukseg, julpepparkaka
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånska pepparkakor, frukostpepparkaka, lunchpepparkaka
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan