Köttfärs- och paprikarullar i filodeg

Köttfärs- och paprikarullar i filodeg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Filodeg färdig

10.0 

skivor

Nötfärs

500.0 

gram

Paprika röd-gul-grön

3.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Ägg

3.0 

styck

Extra virgin olivolja (Fontana)

0.5 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Basilika finhackad

1.0 

dl

Persilja finhackad

1.0 

dl

Grilloumi Fontana }

200.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Grönsallad

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om filodeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 683

GBR (GI) / port: 10

Recept: 4096 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 326 gram)

Ingredienser

Visa:

Filodeg färdig 10.0 skivor 35%

Nötfärs 500.0 gram 22%

Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 2%

Gul lök 1.0 styck 1%

Ägg 3.0 styck 5%

Extra virgin olivolja (Fontana) 0.5 dl 10%

Smör normalsaltat 50.0 gram 9%

Basilika finhackad 1.0 dl 0%

Persilja finhackad 1.0 dl 0%

Grilloumi Fontana } 200.0 gram 15%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Grönsallad 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Om filodeg > Äts ej

Skapat av: Fontana

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Skala och hacka lök. Skiva paprika på längden. Finhacka persilja och basilika.
  2. Bryn löken till gyllenbrun. Tillsätt köttfärs. Rör ned paprika, persilja och basilika i färsen. När paprikan har mjuknat lite, salta och peppra. Ta bort pannan från värmen.
  3. Vispa ägg. Riv grilloumi. Blanda ned i köttfärsen. Rör om väl.
  4. Smält smör. Blanda med olivolja. Lägg ut ett ark filodeg. Pensla med smör- och oljeblandningen. Lägg ett ark ovanpå. Pensla även det. Upprepa tills det är fem ark på varandra.
  5. Bred ut en del av köttfärsen längst kortsidan på filodegen. Vik in långsidorna någon centimenter. Rulla ihop. Pensla med smör- oljeblandning. Gör likadant med återstående filodegskivor.
  6. Lägg rullarna i en smord ugnsform. Grädda i ugn 30-40 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Servera med en god sallad.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Köttfärs- och paprikarullar i filodeg