
Köttfärs- och paprikarullar i filodeg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 683

GBR (GI) / port: 10
Recept: 4096 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Filodeg färdig 10.0 skivor 35%
Nötfärs 500.0 gram 22%
Paprika röd-gul-grön 3.0 styck 2%
Gul lök 1.0 styck 1%
Ägg 3.0 styck 5%
Extra virgin olivolja (Fontana) 0.5 dl 10%
Smör normalsaltat 50.0 gram 9%
Basilika finhackad 1.0 dl 0%
Persilja finhackad 1.0 dl 0%
Grilloumi Fontana } 200.0 gram 15%
Tillbehör:
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Om filodeg > Äts ej
Skapat av: Fontana
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C. Skala och hacka lök. Skiva paprika på längden. Finhacka persilja och basilika.
- Bryn löken till gyllenbrun. Tillsätt köttfärs. Rör ned paprika, persilja och basilika i färsen. När paprikan har mjuknat lite, salta och peppra. Ta bort pannan från värmen.
- Vispa ägg. Riv grilloumi. Blanda ned i köttfärsen. Rör om väl.
- Smält smör. Blanda med olivolja. Lägg ut ett ark filodeg. Pensla med smör- och oljeblandningen. Lägg ett ark ovanpå. Pensla även det. Upprepa tills det är fem ark på varandra.
- Bred ut en del av köttfärsen längst kortsidan på filodegen. Vik in långsidorna någon centimenter. Rulla ihop. Pensla med smör- oljeblandning. Gör likadant med återstående filodegskivor.
- Lägg rullarna i en smord ugnsform. Grädda i ugn 30-40 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Servera med en god sallad.
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Köttfärs- och paprikarullar i filodeg
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan