Senapssill med äpple och pepparot

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Senapssill med äpple och pepparot

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Inlagd sill

4.0 

filéer

 

Senap svensk

0.8 

dl

Strösocker

3.0 

msk

Vinäger

0.2 

dl

Salt

1.0 

tsk

Vitpeppar

0.5 

tsk

Matolja (rapsolja)

2.0 

dl

Dill

1.0 

knippe

Äpple utan skal

1.0 

styck

Pepparrot

3.0 

cm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 348

Kcal / portion: 644

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2578 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 29%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 185 gram)

Ingredienser

Visa:

Inlagd sill 4.0 filéer 22%

 

Senap svensk 0.8 dl 5%

Strösocker 3.0 msk 7%

Vinäger 0.2 dl 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Vitpeppar 0.5 tsk 0%

Matolja (rapsolja) 2.0 dl 62%

Dill 1.0 knippe 1%

Äpple utan skal 1.0 styck 2%

Pepparrot 3.0 cm 1%

Tillagning (20 min )

  1. Finhacka dill. Blanda senap med socker, vinäger, salt och vitpeppar så att sockret smälter. Tillsätt olja sakta under kraftig omrörning. Blanda sist i dillen.
  2. Tärna halva äpplet. Blanda i såsen. Riv så mycket pepparrot du klarar av. Blanda i.
  3. Vänd ner sill i såsen. Skiva resten av äpplet tunt. Lägg upp sillen snyggt. Lägg på äpple. Riv över lite extra pepparrot. Garnera med några dillkvistar.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Senapssill med äpple och pepparot