Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 348

Kcal / portion: 644

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2578 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 29%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Inlagd sill 4.0 filéer 22%
Senap svensk 0.8 dl 5%
Strösocker 3.0 msk 7%
Vinäger 0.2 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Vitpeppar 0.5 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 2.0 dl 62%
Dill 1.0 knippe 1%
Äpple utan skal 1.0 styck 2%
Pepparrot 3.0 cm 1%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Finhacka dill. Blanda senap med socker, vinäger, salt och vitpeppar så att sockret smälter. Tillsätt olja sakta under kraftig omrörning. Blanda sist i dillen.
- Tärna halva äpplet. Blanda i såsen. Riv så mycket pepparrot du klarar av. Blanda i.
- Vänd ner sill i såsen. Skiva resten av äpplet tunt. Lägg upp sillen snyggt. Lägg på äpple. Riv över lite extra pepparrot. Garnera med några dillkvistar.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Senapssill med äpple och pepparot
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: