Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 364

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1457 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 20%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Inläggningssill 4.0 filéer 34%
Ägg 2.0 styck 9%
Dill 4.0 kvistar 0%
Persilja 4.0 kvistar 0%
Rödlök 1.0 styck 4%
Salladslök 2.0 styck 1%
Smör normalsaltat 100.0 gram 50%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Löskoka ägg, cirka 3 minuter. Skala och grovhacka.
- Plocka dill och skär stjälkarna väldigt fint. Plocka persilja. Skala och hacka rödlök. Skiva salladslök.
- Smält smör i en kastrull under omrörning. Låt stå tills det börjar dofta rostad hasselnöt.
- Blanda ägg, dill, persilja, rödlök och salladslök. Lägg ut sillen på en tallrik. Lägg på sallad. Skeda över smöret. Ät genast.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Inlagd sill med äggsallad och brynt smör
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: