Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 347

Kcal / portion: 225

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2697 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 15%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 5%
Socker (strösocker) 2.5 dl 35%
Vetemjöl 3.0 dl 23%
Bakpulver 2.0 tsk 1%
Saffran 0,5 gram 1.0 förp. 0%
Matlagningsgrädde 1.5 dl 9%
Margarin flytande 80% 100.0 gram 26%
Tillagning
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i resten av ingredienserna, margarinet sist.
- Grädda i 175 grader cirka 45 minuter.
Fler recept inom Mjuka sockerkakor
Liknande recept som Saffranskaka
-
Vanlig svensk sockerkakstårta, vaniljsockerkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Genoise, Pan de Spagna, sockerkaka på varmvispade ägg utan bakpulver
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sponge Cake, Gateau éponge (tvättsvamspskaka) - elastisk sockerkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gammaldags sockerkaka med potatismjöl, utan smör och bakpulver
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silverkaka, sockerkaka på äggvitor
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Sandkaka, sockerkaka på potatismjöl i bundtform
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Citronsockerkaka
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mjuk pepparkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tigerkaka
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mjuk mandelkaka
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika