Lätt Vårgryta med kyckling

Foto: Medlemsrecept

Lätt Vårgryta med kyckling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

500.0 

gram

Rödlök

2.0 

styck

Vitt vin

2.0 

cl

Äppeljuice

2.0 

dl

Kycklingbuljongtärning

1.0 

styck

Vatten

2.0 

dl

Matlagningsgrädde

2.0 

dl

Sugar snaps

100.0 

gram

Morot

1.0 

styck

Rädisor

1.0 

knippe

Matfett till stekning

1.0 

msk

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

Garnering:

 

 

 

Gurka

0.5 

styck

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Potatis

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 446

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1783 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 498 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 500.0 gram 41%

Rödlök 2.0 styck 7%

Vitt vin 2.0 cl 1%

Äppeljuice 2.0 dl 4%

Kycklingbuljongtärning 1.0 styck 1%

Vatten 2.0 dl 0%

Matlagningsgrädde 2.0 dl 18%

Sugar snaps 100.0 gram 2%

Morot 1.0 styck 2%

Rädisor 1.0 knippe 1%

Matfett till stekning 1.0 msk 6%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

Garnering: 

Gurka 0.5 styck 1%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Potatis 400.0 gram 15%

Tillagning

  1. Skiva gurka och klyfta rödlöken tunnt. Skär filéerna i medaljonger ca 2 cm tjocka och banka ut dem lätt.
  2. Bryn kyckling tillsammans med löken, krydda med salt och peppar. Tillsätt vin, äppeljuice, buljong, vatten och grädde. Låt puttra samman i ca 10 minuter.
  3. Dela morot och rädisor och lägg i moroten först, låt puttra några minuter. Lägg sedan i resterande grönsaker bara någon minut. Red eventuellt av med maizena. Garnera med gurka och gräslök. Servera!

Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤

Liknande recept som Lätt Vårgryta med kyckling