Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 708

GBR (GI) / port: 7
Recept: 708 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Senap skånsk 2.0 dl 51%
Äggula 2.0 styck 14%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Formfranska 4.0 skivor 29%
Persilja 30.0 gram 1%
Basilika 30.0 gram 1%
Kockskolan:
Om griljering > Äts ej
Så lagas skinka > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda senap med gulor och pressad vitlök. Låt stå en stund.
- Kantskär bröd. Lägg i en matberedare tillsamans med örter. Mixa till ett grönt ströbröd.
- Bred ut senapsblandningen på skinkan. Sikta över brödmixet.
- Griljera i ugnen cirka 10-15 minuter.
Kockens kommentar
När vi kockar river inkråmet av vitt bröd pratar vi om mie de pain.
Fler recept inom Skinkstek, julskinka
Liknande recept som Örtgriljering av skinka
-
Hemrimmad skinka
Tid: 20 min (+ 360 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött
-
Ugnslagad skinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knaperstek skinka på danskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Långbakad skinka med knaprig svål
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt färsk eller rimmad skinka
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sous videkokt skinkstek på enkelt sätt
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad skinkstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jambon de Persil - skinkaladåb
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Griljerad kokt skinka (julskinka)
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan