
Grön strandsoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 73

Kcal / portion: 168

GBR (GI) / port: 1
Recept: 674 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Avokado 2.0 styck 63%
Mungbönor kokta 2.0 dl 17%
Dadlar 5.0 styck 16%
Vatten kallt 3.0 dl 0%
Isbitar 4.0 styck 0%
Skapat av: Mary
Tillagning
- Mixa allting, tillsätt vatten till lämplig konsistens. Lägg till fler dadlar för mer sötma. Häll allt i en kanna och dra till stranden, lägg i isbitarna för att hålla kylan. Läskande, gott, grönt och mättande!
Kockens kommentar
Jag bjöd ett gäng yogakursare på detta i somras på stranden i sydfrankrike. Det blev en hit!Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Grön strandsoppa
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan