Lägg till ingredienser

Antal kakor: 20

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Strösocker

1.2 

dl

Ägg

1.0 

styck

Vetemjöl

3.0 

dl

Bakpulver

2.0 

tsk

Salt

1.0 

tsk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Mjölk

0.5 

dl

Karamellfärg röd

2.0 

cl

 

Grädde

2.0 

dl

Honung

1.0 

msk

Mjölkchoklad

400.0 

gram

 

Vit choklad

50.0 

gram

Mörk choklad

50.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Bakplåtspapper

 

 

Sprits och tyll >

 

 

Om makroner >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 451

Kcal / portion: 280

GBR (GI) / port: 3

Recept: 5606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 28%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 62 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 100.0 gram 13%

Strösocker 1.2 dl 8%

Ägg 1.0 styck 1%

Vetemjöl 3.0 dl 11%

Bakpulver 2.0 tsk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 0%

Mjölk 0.5 dl 1%

Karamellfärg röd 2.0 cl 1%

 

Grädde 2.0 dl 13%

Honung 1.0 msk 1%

Mjölkchoklad 400.0 gram 40%

 

Vit choklad 50.0 gram 5%

Mörk choklad 50.0 gram 5%

 

Tillbehör:

Bakplåtspapper Äts ej

Sprits och tyll > Äts ej

Om makroner > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kakor: Smält smör. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägg. Rör om tills det är väl blandat.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner i smeten. Tillsätt mjölk, citronjuice och karamellfärg. Rör om försiktigt tills allt är blandat. (Obs! Vispar du för mycket kan smeten bli rinnig och whoopisarna platta.)
  4. Spritsa: Häll smeten i en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut på en bakpapperklädd plåt. Baka kakorna 8-10 minuter. Håll koll på att de inte blir brända i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti. Låt svalna.
  5. Fyllning: Bryt sönder mjölkchoklad i en skål. Koka upp grädde och honung. Häll det över chokladen. Vispa slätt. Låt stå i minst 1 timme.
  6. Smält vit och choklad var för sig.
  7. Spritsa: Vänd på hälften av kakorna och spritsa på mjölkchokladkräm i en ring. Lägg resten av kakorna ovanpå och spritsa vit chokladring i en ring. Spritsa sedan en klick mörk choklad i mitten. Låt stelna.

Kockens kommentar

Begreppet "whoopie" har sitt ursprung från New England i Nordöstra USA, där Amishfolket bakade små chokladkakor med vit fyllning emellan. Staterna Pennsylvania, Maine, Massachusetts, Virginia och New Hampshire hävdar alla att whoopien skapades i deras stat, men kakformen var känd redan tidigare i "den gamla världen". Jämför macarons (läs mer > Om makroner)

Fler recept inom Halloweengodis

Liknande recept som Ögonwhoopies