Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 181

GBR (GI) / port: 0
Recept: 725 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 10% fett 300.0 gram 75%
Gul lök el. rödlök 0.5 styck 4%
Morot finriven 2.0 dl 4%
Salt 0.5 tsk 0%
Vitpeppar 2.0 krm 1%
Sojasås 3.0 msk 4%
Kvarg naturell 4% fett 1.0 dl 12%
Skapat av: Caroline på Viktklubben.net
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka lök och riv morötter. - Blanda färs, morötter, lök och keso, salta och peppra.
- Forma till 4 stora, knubbiga biffar. Pensla en långpanna med soja. Lägg i biffarna och pensla även dem med soja. Stek ca 20 minuter i ugnen. Pensla ev. med soja under stektiden.
Kockens kommentar
Dessa saftiga och uppskattade biffar kommer från början från Överviktsenheten på Karolinska Sjukhuset. Sojan gör att de får fin färg trots att de tillagas i ugnen. Går utmärkt att göra stor sats av och frysa eller varför inte som köttbullar?!Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar
Liknande recept som Pannbiff ā la Karolin
-
Biff ā la Lindström, originalet
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff ā la Lindström, ā la Petter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvjärpe original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Persiljejärpar med svampsås
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pannbiff med lök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gammaldags pannbiff
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Medisterkaker, norska fläskfärsbiffar
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Corned Beef Hash - potatismos med kött
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan