Pannbiff ā la Karolin

Foto: Medlemsrecept

Pannbiff ā la Karolin

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs 10% fett

300.0 

gram

Gul lök el. rödlök

0.5 

styck

Morot finriven

2.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Vitpeppar

2.0 

krm

Sojasås

3.0 

msk

Kvarg naturell 4% fett

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 181

GBR (GI) / port: 0

Recept: 725 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 8%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 119 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 10% fett 300.0 gram 75%

Gul lök el. rödlök 0.5 styck 4%

Morot finriven 2.0 dl 4%

Salt 0.5 tsk 0%

Vitpeppar 2.0 krm 1%

Sojasås 3.0 msk 4%

Kvarg naturell 4% fett 1.0 dl 12%

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
    Hacka lök och riv morötter.
  2. Blanda färs, morötter, lök och keso, salta och peppra.
  3. Forma till 4 stora, knubbiga biffar. Pensla en långpanna med soja. Lägg i biffarna och pensla även dem med soja. Stek ca 20 minuter i ugnen. Pensla ev. med soja under stektiden.

Kockens kommentar

Dessa saftiga och uppskattade biffar kommer från början från Överviktsenheten på Karolinska Sjukhuset. Sojan gör att de får fin färg trots att de tillagas i ugnen. Går utmärkt att göra stor sats av och frysa eller varför inte som köttbullar?!

Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar

Liknande recept som Pannbiff ā la Karolin