Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 243

GBR (GI) / port: 1
Recept: 972 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
5-minuterssill 4.0 filéer 52%
Dillfrön 1.0 msk 3%
Äpple Granny Smith 2.0 styck 11%
Ingefära 2.0 cm 2%
Färskpotatis små 4.0 styck 6%
Ägg 2.0 styck 13%
Gräddfil 4.0 msk 8%
Dill 4.0 kvistar 1%
Rödlök 0.5 styck 3%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka potatis. Ta upp filéer ur lagen, spara lagen. Tillsätt dillfrö i lagen. Skär filéer i bitar. Lägg tillbaka i lagen. Koka ägg i 10 minuter.
- Skala och tärna äpplen fint. Strimla ingefära väldigt fint. Plocka dill och lägg i kallt vatten. Skiva potatisen när den kallnat. Skala ägget och dela på 4. Skala och skiva rödlök.
- Lägg i ett glas potatis, sill, äpple, gräddfil, ingefära och ägg. Garnera med rödlöksringar och dillvippa.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Sillcocktail med potatis, äpple och ingefära
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *