Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 4
Recept: 841 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Färskpotatis med skal 400.0 gram 28%
Rödlök 1.0 styck 7%
Körsbärstomater 250.0 gram 7%
Oliver svarta avrunna 0.5 dl 8%
Fetaost 100.0 gram 35%
Rapsolja 1.0 msk 13%
Skapat av: Caroline på Viktklubben.net
Tillagning
- Använd små färskpotatisar och koka dem nätt och jämt mjuka. Låt kallna.
- Skär löken i klyftor, osten i kuber, oliverna i skivor.
- Blanda samman allt i en stor folieform eller ett stort ark folie som du vikt upp kanterna på.
- Grilla salladen i ca 15 minuter så att allt blir varmt. Klart att servera!
Kockens kommentar
Aluminiumfolien kan lätt spricka när du rör i potatisen, så ha gärna en plåt under.Fler recept inom Potatis i ugn
Liknande recept som Grillad färskpotatissallad med fetaost
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lyxig potatissallad med hummer, feta och cashewnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatis- och jordärtskocksrösti med spenatstuvad karljohansvamp (lätt måltid)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillad färskpotatissallad med fetaost
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: