
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Potatis- och jordärtskocksrösti med spenatstuvad karljohansvamp (lätt måltid)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 280

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1122 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Potatis 400.0 gram 24%
Jordärtskocka 200.0 gram 10%
Smör till stekning 25.0 gram 16%
Karljohansvamp 500.0 gram 16%
Babyspenat 100.0 gram 2%
Vispgrädde 1.0 dl 32%
Kockskolan:
Om potatispannkakor > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skala och riv potatis och jordärtskockor. Lägg över i en bunke med vatten. Rensa svampen. Skär i mindre bitar.
- Hetta upp smör i stekpanna. Häll det rårivna i ett såll. Tryck till med handen så att vattnet pressas ut.
- Lägg handfullstora klickar rårivet i pannan. Platta till högarna lätt med stekspade. Stek någon minut på var sida. Salta lätt. Lägg över i smord ugnssäker form. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.
- Stek svampen i torr halvhet panna tills all vätska försvunnit. Tillsätt sedan matfett. Salta och peppra. Vänd ner spenaten och tillsätt grädden. Låt småkoka några minuter tills lagom konsistens.
Kockens kommentar
I stället för ugn kan potatisplättarna stekas i pannan. Platta i så fall ut dem lite mer och stek dem till gyllenbrun färg på båda sidorna. Läs mer > Potatispannkakor.
Detta är en lätt måltid eller lämplig som förrätt. Dubbla ingrediensmängderna om hel måltid önskas.
Fler recept inom Potatis i ugn
Liknande recept som Potatis- och jordärtskocksrösti med spenatstuvad karljohansvamp (lätt måltid)
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lyxig potatissallad med hummer, feta och cashewnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatis- och jordärtskocksrösti med spenatstuvad karljohansvamp (lätt måltid)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillad färskpotatissallad med fetaost
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: