Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1808 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 14%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Potatis 0.5 kilo 19%
Soltorkade tomater 75.0 gram 7%
Grädde 3.0 dl 60%
Gul lök 2.0 styck 6%
Ströbröd 2.0 msk 4%
Smör normalsaltat 1.0 msk 5%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Förbered: Skala och strimla lök. Strimla soltorkade tomater. Skala och skär potatisen i ”janssonstrimlor”.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Fräs löken i smör. Lägg allt utom ströbröd i en vid kastrull. Koka upp och sjud tills potatisen känns nästan färdig. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
- Fördela i portionsformar eller i en större form. Hit kan du förbereda och vänta på att gästerna ska komma. Kyl snabbt om du förbereder dagen innan.
- Strö över ströbröd och eventuellt en liten skvätt grädde. Sätt in i ugnen tills den fått fin färg och är varm.
Kockens kommentar
Magnus: Jag brukar alltid koka min jansson, på så sätt kan jag lättare kontrollera sälta och konsistens.
Fler recept inom Potatis i ugn
Liknande recept som Janssons vegetariska frestelse
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lyxig potatissallad med hummer, feta och cashewnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatis- och jordärtskocksrösti med spenatstuvad karljohansvamp (lätt måltid)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillad färskpotatissallad med fetaost
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: