Janssons vegetariska frestelse

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Janssons vegetariska frestelse

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis

0.5 

kilo

Soltorkade tomater

75.0 

gram

Grädde

3.0 

dl

Gul lök

2.0 

styck

Ströbröd

2.0 

msk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1808 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 14%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 226 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.5 kilo 19%

Soltorkade tomater 75.0 gram 7%

Grädde 3.0 dl 60%

Gul lök 2.0 styck 6%

Ströbröd 2.0 msk 4%

Smör normalsaltat 1.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Förbered: Skala och strimla lök. Strimla soltorkade tomater. Skala och skär potatisen i ”janssonstrimlor”.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Fräs löken i smör. Lägg allt utom ströbröd i en vid kastrull. Koka upp och sjud tills potatisen känns nästan färdig. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  4. Fördela i portionsformar eller i en större form. Hit kan du förbereda och vänta på att gästerna ska komma. Kyl snabbt om du förbereder dagen innan.
  5. Strö över ströbröd och eventuellt en liten skvätt grädde. Sätt in i ugnen tills den fått fin färg och är varm.

Kockens kommentar

Magnus: Jag brukar alltid koka min jansson, på så sätt kan jag lättare kontrollera sälta och konsistens.

Fler recept inom Potatis i ugn

Liknande recept som Janssons vegetariska frestelse